Houtvezel & Zaagsel

Het alternatief in de paardenbox is houtvezel & zaagsel het alternatief: het biedt een groot aantal voordelen vergeleken met stro en ander strooisel.

Houtkrullen bevatten geen paddestoelensporen of ongewenste plantenaandelen, die door het paard gegeten of ingeademd kunnen worden. Houtvezel & zaagsel is in hoge mate stofvrij. Houtvezel & zaagsel wordt door en groot aantal veeartsen geadviseerd, en niet alleen bij paardenbronchitis. Zo wordt de voeding van paarden nu en passant eindelijk voor 100% controleerbaar.

Houtvezel & zaagsel, de economische oplossing. We leveren houtvezel & zaagsel in een schone en hygiënische verpakking, die de houtkrullen tegen vocht beschermt. Houtvezel & zaagsel kan daardoor ook gedurende langere tijd zonder problemen worden opgeslagen. Bij het verpakken wordt houtvezel & zaagsel samengeperst – houtvezel & zaagsel neemt daarom samengeperst – houtvezel & zaagsel neemt daarom aanzienlijk minder ruimte in dan bijvoorbeeld stro. Het verbruik aan houtvezel & zaagsel kan op de lange termijn berekend worden – houd rekening met circa 1 baal per paard per week.

Houtvezel & zaagsel is buitengewoon stofvrij. Daardoor zorgt een uitgekiend productie- en stofverwijdering proces. Als grondstof wordt voor houtvezel & zaagsel uitsluitend geheel onbehandeld without gebruikt. Alleen puur without is zo zacht en elastisch, dat de krullen onder de paardenhoeven niet breken of tot stof uiteen vallen. Het hout wordt vóór de verwerking onderworpen aan een speciaal droogproces. Houtvezel & zaagsel wordt daardoor sterk vochtabsorberend. De controles op 100% van de grondstoffen en productie garanderen een extreem hoge zuiverheid en constante kwaliteit.

Vanwege de buitengewone eigenschappen is houtvezel & zaagsel niet alleen ideaal als strooisel in de box, maar ook uitstekend geschikt voor rijscholen.

In combinatie met andere, zorgvuldig op elkaar afgestemde bestanddelen krijgt u met houtvezel & zaagsel een optimale rijhal vloer, met een lange levensduur, gemakkelijk te onderhouden en economisch verantwoord. Houtvezel & zaagsel is daarom het symbool van schoon strooisel geworden.