Aubiose

Het product: Aubiose wordt gewonnen uit de zachte kern van de hennepplantstengel. Dit snel groeiende gewas wordt verbouwd voor de papierfabricage. De hennep wordt milieuvriendelijk verbouwd in het ideale klimaat van de Champagne streek in Frankrijk, onder strenge kwaliteitseisen. Na het oogsten wordt de hennepvezel zeer zorgvuldig ontstoft.

Gebruik: Besproei eerst het bed met een gieter water per baal, dit zal het bed sneller doen vastliggen. Paarden zullen normaal niet eten van Aubiose, doch door hun onderzoekende aard, adviseren wij het bed te besprenkelen met een veilig desinfectiemiddel bij de eerste aanleg (bijv. biospray). Zorg ervoor dat het paard voldoende ruwvoer ter beschikking heeft.

Potstal: Verstoor het stalbed zo min mogelijk. Hierdoor zal er minder ammoniak geur vrij komen en zal de hoeveelheid insecten afnemen. Vul Aubiose bij naar behoeft normaal een ½ baal per 3-5 dagen. Bij een natte plek, hard de losse Aubiose aan de kant, verwijder de natte Aubiose en strooi bij.

Diergezondheid: Naast beduidend minder werk zal Aubiose bijdragen aan het welzijn van paard en ruiter, zeker als het paard lijdt aan problemen met de luchtwegen. Tests uitgevoerd door Bristal Universiteit in Engeland bewijzen dat paarden die lijden aan C.O.P.D. (Chronic Obstructieve Pulmonary Disease) veilig op Aubiose gestald kunnen worden.

Natuurlijke afvoer: Aubiose wordt geproduceerd van de jonge plant en composteert snel in een goede humus welke een waardevolle meststof is. Afname mestvolume van 60% is geen uitzondering.