Ecostyle

Het toedienen van de natuurlijke ECOstyle diergeneesmiddelen kunt u nu eenvoudig zelf!

Op een eenvoudige, natuurlijke manier een paard, koe, geit, schaap of varken behandelen tegen een bepaalde aandoening? Dat is nu heel goed mogelijk met de 100% natuurlijke, geregistreerde diergeneesmiddelen van ECOstyle.

De bijzondere eigenschappen van de ECOstyle diergeneesmiddelen op een rij:

 • eenvoudig zelf toe te passen
 • zonder recept van de dierenarts verkrijgbaar
 • injectiemiddelen zijn voorzien van een injectiespuit, maar kunnen ook oraal toegediend worden
 • veilig in gebruik voor mens en dier, ook voor jonge dieren
 • er ontstaat geen resistentie, er geldt geen wachttijd voor melk en vlees
 • ook toegestaan voor de biologische veehouderij
 • ook geregistreerd voor geiten
 • de producten kunnen met alle diergeneesmiddelen gecombineerd worden

Het is mooi als dieren gezond zijn en blijven en probleemloos door de verschillende levensfasen heen groeien. Maar de praktijk leert vaak anders! Soms is bij ziekte een behandeling door een dierenarts niet te vermijden. Maar vaker dan u denkt, kan men ook zelf het dier heel verantwoord behandelen met de geregistreerde diergeneesmiddelen van ECOstyle.

Natuurlijke geneeswijzen: Sinds mensenheugenis is bekend, dat bepaalde planten geneeskrachtige stoffen bevatten. Een  bekend voorbeeld is Aspirine, de pijnstiller afkomstig uit de bast van de wilg. Maar ook de krampstillende werking van venkel en anijs tegen darmkrampjes bij baby’s toont eenvoudig aan, dat planten een geneeskrachtige werking hebben. Wist u dat 50% van alle werkzame stoffen, die in geneesmiddelen voorkomen, oorspronkelijk uit de tropische regenwouden afkomstig zijn? Natuurlijke geneesmiddelen zijn dus geen alternatieven voor allopathische geneesmiddelen, maar kunnen gezien worden als de voorlopers van de moderne farmacologie.

Het toepassen van de natuurlijke ECOstyle diergeneesmiddelen kent drie grote voordelen:

 • Niet symptomen van de kwaal worden bestreden, maar de oorzaak van de symptomen wordt weggenomen door het lichaam zelf te activeren de ziekte te overwinnen.
 • Natuurlijke geneesmiddelen kennen geen negatieve bijwerkingen, maar veelal juist positieve.
 • Er is geen wachttijd voor vlees en melk.

Homeopathie: De basisprincipes van de homeopathie werden in de periode 1782-1798 geformuleerd door Samuel Hahnemann. In tegenstelling tot de allopathische diergeneesmiddelen, worden bij homeopathische diergeneesmiddelen geen hoge doseringen toegepast, maar zijn de geneesmiddelen sterk verdund. Het basisprincipe van Hahnemann houdt in, dat wanneer de werkzame stoffen uit planten in pure vorm aan een gezond mens of dier wordt toegediend, deze plantenextracten de ziekteverschijnselen opwekken, die het geneesmiddel in sterk verdunde vorm juist geneest. Homeopathische geneesmiddelen bestrijden veelal niet uitsluitend de kwaal, maar activeren het lichaam krachtig om zelf de ziekte te overwinnen; het lichaam wordt zelf tot actie aangezet.

De homeopathie gaat uit van het “similia-principe”; de ziekte wordt behandeld met middelen die bij gezonde personen verschijnselen oproepen die lijken op de symptomen van die ziekte. Homeopathie betekent dan ook ‘gelijksoortig (homeo) lijden (pathie)’. Een ontsteking wordt bijvoorbeeld genezen met een middel dat een ontsteking opwekt, om zo het lichaam te stimuleren zelf de ontsteking aan te pakken.

Fytotherapie: Bij fytotherapie (kruidengeneeskunde) worden extracten van planten toegepast, soms zelfs extracten van alle plantendelen, zonder deze sterk te verdunnen. Hoe hoger de dosering, hoe krachtiger de werking. Bij fytotherapie is de werking anders dan bij homeopathie. De werkzame stoffen bij fytotherapie werken tegen de ziekte (genezend) en activeren het lichaam zelf de ziekte te overwinnen. Gangbare reguliere diergeneesmiddelen werken relatief snel. Ze zetten het lichaam niet aan tot actie, maar handelen ‘namens’ het lichaam. Dit betekent meestal, dat wanneer het middel zijn taak heeft volbracht, het ook relatief snel is uitgewerkt. In tegenstelling tot de natuurlijke geneeswijzen, wordt de kwaal wel bestreden, maar de oorzaak veelal niet weggenomen. Tevens blijven er gemakkelijk (schadelijke) reststoffen achter, die pas na lange tijd het lichaam verlaten, waardoor vaak een wachttijd geldt voor vlees en melk.

Natuurlijke geneesmiddelen voor dieren: Veterinaire homeopathie en fytotherapie wordt al tientallen jaren in een aantal landen om ons heen met succes toegepast, vooral in Frankrijk en Duitsland. Inmiddels is de homeopathie haar ‘alternatieve’ imago kwijtgeraakt; de behaalde resultaten wettigen de verwachting dat deze wijze van benadering steeds meer in de belangstelling is komen te staan als aanvulling op, of in plaats van de gangbare (chemische) diergeneesmiddelen

ECOstyle geneesmiddelen en hun geschiedenis: ECOstyle Animal Care B.V. werkt, eerder onder de naam Europlant, sinds haar oprichting in 1967 nauw samen met de firma Dr. Schaette uit Duitsland. Deze firma ontwikkelt en produceert al sinds 1919 natuurlijke diergeneesmiddelen en voedingspreparaten, met name op basis van geneeskrachtige kruiden. Wetenschap, onderzoek en ervaring staan aan de basis van ieder ECOstyle product. De 100% natuurlijke componenten worden in uitgekiende verhoudingen gecombineerd, zodanig dat de werkzame stoffen elkaar altijd versterken en nooit tegenwerken. Het gebruik van deze producten bevordert daardoor heel gericht, effectief en veilig de gezondheid van het dier. Alle producten worden gefabriceerd onder de zeer strenge kwaliteitsnormen, die voor diergeneesmiddelen en diervoeders gelden (GMP+). Dit betekent voor u, dat u gemakkelijk kunt beschikken over een assortiment vrij verkrijgbare en geregistreerde diergeneesmiddelen, die zonder dierenartsrecept verkrijgbaar zijn.

Wist u dat?

 • natuurlijke geneeswijze al 5000 jaar oud is en reguliere geneeswijze slechts 80 jaar
 • natuurlijke geneesmiddelen niet alternatief zijn, maar dat juist de meeste reguliere geneesmiddelen zijn geëvolueerd uit de natuurlijke werkzame stoffen
 • met de natuurlijke ECOstyle-geneesmiddelen niet alleen de symptomen, maar vooral ook de oorzaak van de gezondheidsproblemen worden aangepakt en oplost?
 • alle producten uit het ECOstyle assortiment goed met elkaar gecombineerd kunnen worden?
 • bepaalde ECOstyle geneesmiddelen altijd in het medicijnkast zouden moeten staan voor direct gebruik bij acute problemen?
 • het ontstaan van resistente bacteriën (MRSA-bacterie) kan nooit voortvloeien uit het gebruik van ECOstyle-geneesmiddelen?
 • er voor de ECOstyleproducten geen wachttijd is voor melk en vlees?